Inschrijven - RichtingZuid

RichtingZuid

Een informele, platte organisatie met hart voor Limburg, waar je op ieder moment terecht kunt met vragen, dat is hoe onze trainees en stakeholders RichtingZuid omschrijven. Maak kennis met de organisatie achter het traineeship.

Lees meer

Onze Visie

Met hart voor de samenleving zetten wij de kwaliteiten van onze trainees in om Limburg sterker te maken. Door de verscheidenheid aan organisaties uit de Provincie Limburg, die aangesloten zijn bij ons traineeship, ontdek je de verschillende kanten van het overheidsvak. Gemeenten, klein of groot, hebben talloze vraagstukken waarbij zij het talent van jonge enthousiaste medewerkers goed kunnen gebruiken. Een win-win situatie waarbij overheidsorganisaties profiteren van jouw frisse blik én waarbij jij de kans krijgt om toegevoegde waarde te leveren aan de Limburgse maatschappij.

Onze Visie

Onze organisatie

RichtingZuid is een hechte organisatie waarbij de deur altijd open staat. Onze cultuur is plat én het team is op ieder moment beschikbaar voor vragen. We vinden het belangrijk dat zowel trainees als partners zich gehoord voelen. Je zult ons daarnaast als collegiaal en ambitieus ervaren. We zijn continu bezig om de publieke sector van de Provincie te verbinden met de kwaliteiten van onze trainees. Zo zorgen we er samen voor dat we Limburg sterker maken.

Onze organisatie

Hart voor Limburg

Limburg is een regio die voor vele interessante uitdagingen staat. De lokale en provinciale overheid zijn nauw betrokken bij grote projecten zoals de ontwikkeling van de Brightlands campussen in Venlo, Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht. Of denk aan de gebiedsontwikkeling van Parkstad met onder andere de IBA en de Regio Deal, of het verduurzamen van steden en woningen. De grensligging is natuurlijk ook een uniek thema voor Limburg: grensoverschrijdende mobiliteit, veiligheid en onderwijs zijn thema’s waar de (Eu)regio zich uitdrukkelijk voor inzet. Bovenal is Limburg een regio die zich kenmerkt door een florerende toeristische sector, een internationale ligging, en een groot cultureel en recreatief aanbod. In Limburg werk je in het hart van Europa; dit zal je gedurende het traineeprogramma ook zeker gaan merken! Met de rijke historie in ons achterhoofd, verenigen we traditie met vooruitgang.

Hart voor Limburg

Deelnemende organisaties

Ervaringen met het traineeship

Lees hoe onze trainees, hun traineeship ervaren:

Twan Schmitz

“De inhouse avond gaf mij een goede indruk van de diversiteit in opdrachten en mogelijkheden die het traineeship biedt. Erg leuk was het om kennis te maken met de trainees die heel enthousiast en open vertelden over hun ervaringen, opgedaan tijdens het traineeship. Deze avond gaf voor mij de doorslag om te solliciteren!

Wat ik toekomstige trainees mee wil geven? RichtingZuid geeft je veel eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden in het traject dat je doorloopt. Dit geeft je de uitgelezen kans om zelf richting te geven aan je traineeship. Doe dingen die je leuk vindt en leer tegelijkertijd!”

Twan Schmitz - RichtingZuid

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over ons traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder!

Jorine van der Steen
Coördinator RichtingZuid
06-46974775

Jop Reumkens
Ontwikkelaar RichtingZuid
06-25779516

Ruud Verheijen
Coach RichtingZuid
06-15090058

Je kunt ons ook bereiken via richtingzuid@prvlimburg.nl.

 

Vragen? Neem contact met ons op!
Zo vind je ons!

Bezoekadres
Limburglaan 10
6229 GA
Maastricht

Ons postadres

Postadres
Postbus 5700
6202 MA
Maastricht

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!