Waar werk je aan?

Het traineeship biedt een kickstart voor jouw verdere carrière binnen de overheid. Op deze pagina lees je meer over hoe de loopbaanpaden van onze huidige en oud-trainees zijn gelopen. Waar werken zij nu? En welke kansen liggen er voor jou?

Generalist of specialist?

Welke achtergrond je ook hebt, het traineeship van RichtingZuid helpt je verder. Binnen de Limburgse overheid zijn er vele uitdagingen en opdrachten waar jij je stempel op kunt drukken. Of dit nu vanuit een meer algemene, of juist een specialistische achtergrond is. Je wordt in twee jaar tijd een publieke professional en kunt aan de slag als projectleider, beleidsmedewerker of adviseur.

Van het behartigen van de Limburgse belangen in Brussel tot en met het bedenken van een aanpak voor de energietransitie in een gemeente. Hieronder delen wij de verhalen van een aantal RichtingZuid traineeopdrachten van de afgelopen tijd.

RichtingZuid brengt je verder

In de laatste fase van het traineeship staat het thema loopbaanoriëntatie centraal. We vinden het heel belangrijk dat je na je traineeship bewust kiest voor een functie en een organisatie die écht bij jou past.

In de tweede helft van het traineeprogramma ontmoet je de recruiters van alle partnerorganisaties. Binnen de Provincie Limburg solliciteer je als interne kandidaat en sommige vacatures zijn zelfs enkel toegankelijk voor trainees van RichtingZuid. De afgelopen jaren zijn al onze trainees aansluitend aan het traineeship met een mooie vervolgbaan gestart.

RichtingZuid bestaat inmiddels tien jaar en heeft in die tijd meer dan 150 getalenteerde jonge professionals begeleid. Daarom investeren we ook in het RichtingZuid-alumninetwerk waar je onderdeel van wordt en blijft na het traineeship. Door de jaren heen hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd van organisaties in de publieke sector en professionals die werkzaam zijn binnen en buiten onze gehele provincie.

RichtingZuid brengt je verder

Zien waar je aan kan werken als RichtingZuid trainee?

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!