Juridisch medewerker Toezicht en Handhaving

Juridisch medewerker Toezicht en Handhaving bij gemeente Sittard-Geleen

Juridisch medewerker Toezicht en Handhaving | gemeente Sittard-Geleen

Regina Koonen | Trainee 2019-2021

Ik ben opgeleid als jurist, maar tijdens mijn traineeship heb ik verschillende juridische en niet-juridische opdrachten gedaan. Na de twee jaar als trainee wist ik dat ik toch verder wilde als jurist, daar ligt mijn hart, en bovendien liggen daar mijn kwaliteiten. Maar ik wilde niet zo’n jurist worden die alleen maar achter de laptop zit te staren naar lange teksten.
Na het traineeship kon ik kiezen uit 3 banen, een luxe! De functie die ik heb gekozen sluit perfect aan bij mijn wensen: ik doe inhoudelijk juridisch werk op het gebied van handhaving & toezicht en daarnaast werk ik nauw samen met de BOA’s die dagelijks de straat op gaan. Ik ga vaak met hen mee om de praktijk terug naar het gemeentehuis te brengen: hoe kunnen de BOA’s het beste hun toezichthoudende en handhavende rol vormgeven? Welke juridische instrumenten hebben zij nodig, en werken die goed (genoeg)? Hoe vertalen we wet- en regelgeving naar de praktijk? Super interessante vraagstukken om mee aan de slag te zijn!

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!