Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Armoede en Schulden en Taalontwikkeling

LocatieGemeente Venlo

TraineeElian Sieben

Betekenis opdracht

Eerste traineeopdracht Gemeente Venlo

Op dit moment ben ik bij de Gemeente Venlo werkzaam op twee beleidsterreinen: Armoede en Schulden en Taalontwikkeling. Dat maakt het juist extra interessant, omdat ik van beide domeinen zo iets meekrijg en er tevens twee wethouders als portefeuillehouder op actief zijn. Een mooi politiek-ambtelijk samenspel dus!

Voor Armoede en Schulden houd ik me bezig met verschillende lopende taken, zoals onderzoek naar verruiming kwijtscheldingsbeleid, het maken van werkafspraken met schuldhulpverlening en werkcoaches rondom toegankelijkheid tot schuldhulpverlening van zelfstandige ondernemers en actualisatie van bepaalde beleidsregels, zoals die voor de algemene bijstand.

 

Voor Taalontwikkeling doe ik een groot onderzoek naar hoe de Gemeente Venlo in haar aanpak rondom laaggeletterdheid de NT1’er – de persoon met Nederlands als eerste taal – beter kan bereiken. Hiervoor spreek ik met actoren binnen de gemeente, met instanties die een sociaal-maatschappelijke rol vervullen in de kernen van de gemeente en met inwoners zelf. Het onderzoek wordt gebruikt ter ondersteuning van het schrijven van een nieuw, lokaal aanvalsplan laaggeletterdheid voor de Gemeente Venlo.

 

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!