Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Werken aan de Europese profilering van de regio met het project Working on Europe

LocatieProvincie Limburg

TraineeMilena Alcorta

Betekenis opdracht

Mijn eerste opdracht binnen RichtingZuid was bij de Provincie Limburg, bij het Maastricht, Working on Europe programma. Met dit programma wordt beoogd om de Europese profilering die Maastricht heeft – mede dankzij het Verdrag van Maastricht – uit te dragen d.m.v. een centre of excellence omtrent all things Europe, Maastricht als dé plek voor debat & dialoog, en het ontplooien van initiatieven in het kader van het Europees Erfgoedlabel voor het Verdrag van Maastricht. Als Provincie Limburg zijn wij in een partnerschap getreden met de Universiteit Maastricht en gemeente Maastricht om dit programma te realiseren. Onze rol in het programma is in het verleden vooral projectmatig geweest, echter hebben we een groot belang om hier inhoudelijk een grotere rol in te gaan spelen.

 

Dat is dan ook mijn opdracht: bezien hoe onze rol zich kan ontwikkelen, welke inzet nodig is om dit te realiseren, en een visie voor het partnerschap ontwikkelen voor de toekomst. De opdracht is zeer uitgebreid, vanuit strategisch perspectief en biedt veel mogelijkheden. Ik was nog geen maand bezig, toen opeens het hele proces voor mijn opdracht veranderd werd. De politiek ging een grote rol spelen, waardoor het bestuurlijke aspect ook uitgebreider werd. Dit heb ik als zeer prettig ervaren, want ondanks de grote uitdagingen dat dit met zich meebracht, heb ik heel veel geleerd over het samenspel van de driehoek waar je je als ambtenaar in bevindt: ambtelijk, bestuurlijk en politiek. Een waardevolle les dat ik hopelijk veel kan gaan toepassen in mijn volgende opdracht(en) en werk!

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!