Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Regionale uitvoering geven aan het nationaal Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030

LocatieProvincie Limburg

TraineeThijs Linssen

Betekenis opdracht

Mijn eerste traineeopdracht voer ik uit bij de Provincie Limburg, binnen het cluster ‘mobiliteit’ en het programmateam ‘verkeersveiligheid’. Tijdens de eerdere doorontwikkeling verkeerseducatie is er een vernieuwde aanpak van het verkeerseducatiebeleid voor de doelgroep 4 t/m 18 jaar ontwikkeld en geïmplementeerd. Vervolgens dient er een verbetering van de doelgroepenaanpak gedragsbeïnvloeding (verkeerseducatie en verkeersveiligheidscampagnes) voor de doelgroepen jongeren (18 t/m 24 jaar), volwassenen (25 t/m 59 jaar) en ouderen (60 jaar en ouder) plaats te vinden.

Het doel van deze opdracht is het opleveren en implementeren van een uitvoeringsplan van deze doelgroepenaanpak voor deze drie doelgroepen, als een verdere uitwerking van het nationaal Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030. Momenteel ben ik bezig met een onderzoek om de huidige stand van zaken met betrekking tot verkeersveiligheid en gedragsbeïnvloeding binnen de regio’s in Limburg in kaart te brengen. Vervolgens zal ik een benchmark uitvoeren bij andere provincies en vervoersregio’s in Nederland om meer te weten te komen over hun kennis en ervaringen op het gebied van relevante thema’s zoals afleiding in het verkeer of het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Met inachtneming van de wensen en behoefte van alle Limburgse gemeentes én met voldoende draagvlak, zal ik een uitvoeringsplan voor deze drie doelgroepen vormgeven!

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!