Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Cultuurdag gemeente Beekdaelen

LocatieGemeente Beekdaelen

TraineeMichelle van de Laar

Betekenis opdracht

“Mijn eerste opdracht binnen RichtingZuid was bij gemeente Beekdaelen. Hier mocht ik aan de slag als concernstaf en advies geven over de doorontwikkeling van de organisatie. Dit is een heel brede en veelomvattende organisatieontwikkeling welke de gemeente heeft opgedeeld in 5 schijven, te weten: kwantiteit personeel, kwaliteit personeel, managementinformatie, span of support en de ziel van Beekdaelen (cultuurtraject). Ik was betrokken bij diverse initiatieven; zo maakte ik o.a. deel uit van de transitie stuurgroep en de werkgroep cultuur.

In een van mijn eerste projecten heb ik mee geholpen met het organiseren van de Cultuur dag (organisatie cultuur) voor zo’n 250 man. Daarna heb ik gekeken naar hoe er het beste invulling gegeven kon worden aan de kernwaarden van de gemeente om deze levend te krijgen binnen de organisatie. Verder heb ik onder meer advies gegeven over verschillende trajecten die direct met de doorontwikkeling te maken hadden en gekeken hoe deze het beste binnen de ambtelijke organisatie gecommuniceerd konden worden.

Mede doordat gemeente Beekdaelen een platte organisatie structuur hanteert, voelde ik me vanaf het begin ontzettend op mijn gemak en had ik het gevoel dat ik écht een verschil kon maken. Ook gaf mijn positie als organisatieadviseur me de unieke kans om op verschillende afdelingen mee te kijken.”

 

 

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!