Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Regionale impact op Europees niveau

LocatieProvincie Limburg (Maastricht) en Huis van de Nederlandse Provincie (Brussel)

TraineeIndra van Gulick

Betekenis opdracht

“Met mijn neus in de boter gevallen!”

Dat is de zin die ik steeds opnieuw gebruik wanneer ik over mijn eerste traineeopdracht vertel. Ik ben namelijk bij het cluster Strategie en Communicatie in het team Public Affairs terecht gekomen, en wel op de post in Brussel. Mijn collega’s op deze post houden zich o.a. bezig met het monitoren en beïnvloeden van Europese beleidsvorming. Met mijn internationale (studie)achtergrond vind ik dit een geweldige plek om te starten met het Traineeship!

Tijdens deze opdracht houd ik me bezig met verschillende taken. Mijn hoofdtaak bestaat uit het uitvoeren van een onderzoek over de interne organisatie en coördinatie van de domeinen Public Affairs, Europese Fondsen, Europese Programma’s en Buurlandenbeleid. Het doel van het onderzoek is om een optimalisatie van de interne organisatiestructuur en coördinatie rondom de bovengenoemde domeinen te realiseren en een aanbevelingsrapport te schrijven. De benodigde informatie haal ik op bij medewerkers van de twaalf Nederlandse provincies door middel van interviews en een enquête.

Op die manier ontdek ik waar het knelt en wringt in de Provincie Limburg en de andere provincies, hoe de verschillende provincies dit thema aanpakken en wat de Provincie Limburg kan veranderen om de interne organisatie en coördinatie van de domeinen te optimaliseren.

Verder ben ik in deze opdracht bezig met het monitoren van beleid vanuit Europa over Duurzame en Gezonde Leefomgeving, help ik mijn collega’s bij de organisatie van werkbezoeken en schrijf ik berichten voor de tweewekelijkse nieuwsbrief van de Public Affairs posten Brussel, Den Haag en Düsseldorf.

Verder organiseer ik vrijwillig met medetrainees een werkbezoek aan onze Commissaris van de Koning, neem ik korte video’s op met ons interne communicatieteam om projecten vanuit de Provincie Limburg een podium te geven en starten we binnenkort met een groepsopdracht in het kader van de krappe arbeidsmarkt.

Vervelen bij het Traineeship RichtingZuid gaat niet lukken ben ik bang!

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!