Provincie Limburg

Provincie Limburg

Werken bij de Provincie Limburg is verrassend anders. In meerdere opzichten. Want waar kun je onder één dak bijvoorbeeld nieuwe woonwijken helpen ontwikkelen, de vernieuwing aanjagen van openbaar vervoer, campusterreinen tot bloei brengen of duurzame energieproductie stimuleren? Juist: bij ons! En dat is nog maar een greep uit de maatschappelijke vraagstukken waar wij dagelijks onze tanden in zetten. In een omgeving die bovendien mede gekleurd wordt door een parlement dat iedere vier jaar opnieuw wordt gekozen: Provinciale Staten en het dagelijks bestuur Gedeputeerde Staten. Met elke keer weer nieuwe frisse ideeën en andere accenten, die wij in ons werk een plek geven. Uitdagend, zeker niet saai, en hoe dan ook anders dan bij de meeste andere organisaties en bedrijven.

Wij gaan niet voor financiële winst, maar voor maatschappelijke waarde. Voor ons is iedere Limburger klant, opdrachtgever en aandeelhouder tegelijk. En heel Limburg is onze werkplaats. Wij zorgen voor passende antwoorden op vraagstukken die te groot zijn voor een individuele gemeente en te regionaal voor de landelijke overheid. In verschillende rollen: van regisseur tot financier en van aanjager tot toezichthouder. Altijd in samenwerking met anderen, die met ons deze mooie provincie op de kaart zetten als de eigenzinnige regio aan de rand van Nederland en in het hart van Europa.

De inhoud van ons werk en de dynamiek van onze omgeving maken dat wij een bijzondere werkgever zijn. Maatschappelijk georiënteerd en gedreven om onze medewerkers maximaal tot hun recht te laten komen. Volop ruimte te bieden bijvoorbeeld om te leren en ontwikkelen, via onze eigen academie met op maat gemaakte ontwikkeltrajecten, externe trainingen en interne programma’s. Maar ook door actief kennis te delen, tijdens bijeenkomsten rond actuele thema’s bijvoorbeeld of via ons social intranet. Zo helpen we elkaar om daadwerkelijk de experts en aanjagers te zijn die de samenleving nodig heeft en alle verantwoordelijkheid te nemen die daarbij hoort. Wat je rol of functie ook is. Zo blijf je als medewerker groeien en ontwikkelen, op de manier die bij jou past en Limburg het meeste dient. Daarmee wordt de publieke zaak ineens heel persoonlijk.

We willen een afspiegeling zijn van de Limburgse samenleving. Dat zie je terug in de diversiteit onder onze medewerkers en de begeleiding die we hen bieden. Altijd met aandacht voor gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Want als organisatie beseffen we dat je alleen veel van mensen kunt vragen als je ook goed voor ze zorgt. Zo proberen we intern net zo sociaal, duurzaam, innovatief en bevlogen te zijn als het Limburg waar we ons samen voor inzetten. En net zo anders natuurlijk.

Organisaties

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!