Gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen

Heerlen is een jonge stad die eigenzinnig, vastberaden en met overtuiging werkt aan grote, maar ook boeiende opgaven. De afgelopen jaren hebben wij gebouwd met en voor de Heerlenaren. Met resultaat: Heerlenaren zijn weer trots op hun stad. Er moet nog veel gebeuren, maar gelukkig borrelt het van de ideeën en initiatieven.

Naast het bouwen aan onze stad met zo’n 90.000 inwoners vervullen we als gemeente Heerlen de centrumfunctie voor de regio Parkstad Limburg daarmee bouwen we aan het leefgenot van 240.000 inwoners. De organisatie is opgebouwd uit 6 domeinen: economie, ruimte, inwoners, maatschappij, middelen en organisatie. Daarnaast hebben we een bestuursdienst die direct samenwerkt met de algemeen directeur en het bestuur.

Onze organisatie

Naast onze stad is ook onze organisatie volop in ontwikkeling. De reorganisatie is net afgerond maar het echte opbouwen gaat nu beginnen. We bouwen samen aan een nieuwe, plattere organisatie waar we steeds beter samenwerken en afscheid nemen van overbodige controlemechanismen. Elk team werkt aan eigen uitdagingen maar we bouwen samen met alle collega’s aan onze organisatiecultuur. Die cultuur omschrijven we als een open cultuur van vertrouwen, met zo min mogelijk regels, waar de toegevoegde waarde voor de inwoners centraal staat. Dat doen we door te bouwen aan onze stad, maar ook aan onze medewerkers.

Organisaties

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!