Gemeente Sittard-Geleen

Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is met ruim 93.000 inwoners een van de grote steden van Limburg met volop kansen, een bloeiende economie voor de gemeente en de regio, een rijke historie en een aantrekkelijke omgeving. In Sittard-Geleen werken we samen met inwoners en partners aan een gemeente waarin het goed wonen, leven, werken en ontspannen is.

Sittard-Geleen als werkgever

De ambtelijke organisatie bestaat uit zo’n 800 medewerkers. De taken van de organisatie zijn ondergebracht in 5 clusters: Beleid, Dienstverlening, Sociale Zaken, Ruimtelijke Projecten & Beheer en Concern. Het management van de organisatie bestaat uit een tweehoofdige directie, vier clusterhoofden, één hoofd Concernstaf en twintig teammanagers.

Medewerkers van Gemeente Sittard-Geleen zijn professioneel en toegankelijk, werken flexibel en klantgericht met de blik naar buiten. Je wordt ondergedompeld in een dynamische omgeving waarin medewerkers gezamenlijk aan opdrachten werken, eigen verantwoordelijkheid nemen en open staan voor verandering. Een werkomgeving waarin collega’s elkaar waarderen en waarin het vanzelfsprekend is om in oplossingen te denken.

Verrassend Sittard-Geleen

Sittard-Geleen heeft op veel fronten wat te bieden aan inwoners, ondernemers en bezoekers. Onderwijs, bedrijvigheid, innovatie, cultuur en historie zijn dan ook de sterke verbindende schakels van de gemeente. Deze factoren maken dat het hier goed wonen, werken, leren en recreëren is.

Een belangrijke troef is het sterk economisch kwaliteit. Ingeklemd tussen België en Duitsland is Sittard-Geleen hét logistieke knooppunt in de Euregio waar vervoer over weg, water en spoor samenkomen. Er zijn onder meer tientallen innovatieve bedrijven gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus, liefst 1500 medewerkers werken in de automotive industrie (VDL Nedcar) en de grootste binnenhaven van Nederland ligt in Born. Verder is Sittard-Geleen een kweekvijver van jong talent. Jongeren en kenniswerkers leren, innoveren en groeien hier dankzij de nauwe samenwerking tussen het onderwijs, ondernemers en de gemeente.

Ook op het gebied van ontspanning biedt Sittard-Geleen tal van mogelijkheden. Naast een ruim cultuur- en evenementenaanbod, recreatiemogelijkheden in het buitengebied en sportbeleving tot op professioneel niveau, kun je hier ook gezellig winkelen en tal van terrasjes meepikken. Voor ieder wat wils en dus zeker een bezoekje waard!

Organisaties

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!