Werkbezoek naar Brightlands Campus Greenport Venlo

Werkbezoek naar Brightlands Campus Greenport Venlo

De Provincie Limburg is heel bekend voor haar 4 Brightlands campussen. Elke campus richt zich op innovaties van verschillende industrieën en ontwikkelt zich hierin. Op donderdag 9 maart zijn de trainees van RichtingZuid  op het werkbezoek aan Brightlands Campus Greenport Venlo geweest. Het was een hele waardevolle middag, waarin de trainees veel kennis hebben opgedaan over de ontwikkelingen binnen de campus in Venlo.  

Deze campus in Venlo bestaat iets meer dan 5 jaar en die tijd heeft het al veel resultaten geboekt. Vandaag is het een werkomgeving voor ongeveer 77 bedrijven, startups en kennis instellingen, zoals Maastricht University en Xerox. Zij houden zich dagelijks bezig met onderzoek naar gezonde en duurzame voeding, future farming en bio-circulaire economie. 

De trainees van lichting ’21-’23 hebben een bezoek gebracht aan de Brightlands campus in Venlo. In de loop van de middag hebben we de presentatie gekregen over de campus van de business developer van Brightlands – Max Vogel, daarna heeft onze collega van de provincie Fleur Rasenberg – Laumen de rol van de Provincie Limburg in de campus toegelicht, vervolgens heeft Kim de Boer ons meegenomen in de financiële aspecten van Brightlands Campus. Het werkbezoek was afgerond met de rondleiding door de campus. 

Het was indrukwekkend om te zien hoe zo’n campus is ingericht en wat er allemaal in speelt. 

Mo Aldahoul en Inzhu Sagiyeva

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!