Werkbezoek: Chemelot & Brightlands Chemelot Campus

Op 31 maart zijn de trainees van de nieuwe lichting op bezoek geweest bij de Brightlands Chemelot Campus te Geleen, één van de grootste onderzoeks- en industriële chemielocaties in Europa. Op deze locatie in Geleen bruist het van innovatie en groei.

We werden verwelkomd door Frank Schaap, directeur business development en marketing bij Chemelot, die ons uitgebreid wegwijs heeft gemaakt in de werkwijze en visie van Chemelot. Zo wil de Brightlands Chemelot Campus  dé plek worden voor onderzoek naar (bio)circulaire chemie. Tal van bedrijven ontwikkelen hier nieuwe hoogwaardige materialen en zijn op zoek naar nieuwe manieren van het verwerken van afval. Het doel is om Chemelot in 2050 CO2-neutraal te laten zijn, en zo bij te dragen aan duurzaamheid en gezondheidsvraagstukken.

Na de presentatie zijn de trainees in een interactieve Q&A sessie in gesprek gegaan met Evelyne Engels en Raymond Ubachs, respectievelijk de Chemelot-Coördinatoren van de Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen. Zij hebben ons verteld over hun ervaringen in het werk en welke uitdagingen zij voor Chemelot zien. Zo zijn we in gesprek gegaan over de bureaucratie waarmee Chemelot te maken heeft, en de rol van de media ten opzichte van Chemelot en de overheid.

Het werkbezoek werd afgesloten met een regenachtige, maar desalniettemin zeer interessante rondleiding over de Campus. Hier kregen wij een inkijkje in de tal van organisaties die Chemelot rijk is.

Maaike Putters, Karin Tang en Max Jacobs

 

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!