Werkbezoek een inkijkje in de natuuropgaves van het gebied de Flinke Ven

Werkbezoek een inkijkje in de natuuropgaves van het gebied de Flinke Ven

Op woensdag 22 maart heeft lichting 22-24 een bezoek gebracht aan het Flinke Ven in Roerdalen. Het Flinke Ven ligt tussen twee Natura 2000 gebieden in: de Meinweg en het Roerdal. Het gebied ondergaat binnenkort een metamorfose en wordt de groene verbinding tussen deze twee Natura 2000 gebieden. Het realiseren van natuur in het Flinke Ven is onderdeel van de natuuropgave die de Provincie Limburg heeft. In de gebiedsontwikkeling wordt ingezet op de kwaliteit en kwantiteit van natuur en water.

Omdat het hier gaat om een opgave waarbij verschillende partijen met op hun beurt verschillende belangen betrokken zijn, organiseerden trainees Eline, Frederieke, Max en Mike een werkbezoek aan dit gebied.

De dag begon in de raadszaal van de Gemeente Roerdalen met een aantal lezingen van partijen die bij deze gebiedsontwikkeling direct of indirect betrokken zijn. Zo werd er gesproken met portefeuillehouder Jan Smits (Gemeente Roerdalen), Inger Orbons-Hettema (Projectleider Cluster Plattelandsontwikkeling Provincie Limburg), Rob Wolters (Melkveehouder in het Flinke Ven), Joshua Seelen (Stagiair ecoloog Cluster Natuur en Water Provincie Limburg) en Ap Woudstra (Stichting Voedselbos Roerdalen). Hierbij was er voor de trainees voldoende ruimte om vragen te stellen.

Vervolgens gingen de trainees onder leiding van een gids het gebied in. Zo kon men zich ook daadwerkelijk een beeld vormen bij hetgeen in de twee uur daarvoor allemaal verteld was.

Al met al kunnen we als lichting 22-24 terug kijken op een geslaagde dag, waarbij wij als trainees wederom onze kennis over de prachtige provincie waarin wij werken hebben kunnen verbreden!

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!