College van Gedeputeerde Staten op bezoek in Brussel

College van Gedeputeerde Staten op bezoek in Brussel

Op 9 en 10 januari kwam het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Limburg op werkbezoek naar Brussel. Het College bezocht Brussel om te netwerken, te spreken met Brusselse evenknieën en partners over thema’s zoals Waterveiligheid en (grensoverschrijdende) Justitie en Veiligheid en om een bezoek te brengen aan de Europese instellingen.

Als Trainee bij het team Public Affairs post Brussel kon ik tijdens deze dagen een bijdrage leveren in de vorm van het opstellen en begeleiden van het programma voor de bestuursadviseurs van de gedeputeerden, de collega’s van het Cluster Mobiliteit en de collega’s van de Public Affairs posten in Den Haag en Düsseldorf. Zo begon de ochtend met interactieve bijeenkomsten met een spreker vanuit het Europees Parlement en lobbyisten van KLM, was er een netwerklunch georganiseerd met medewerkers van Limburgse Europarlementariërs, en brachten we in de middag een bezoek aan de Europese Commissie.

Deze intensieve dagen werden op 10 januari afgesloten in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen te Brussel tijdens de befaamde Apéro Limbourgeois, de Limburgborrel, die deze keer in het teken stond van de Einstein Telescope, het wetenschapsproject waar Limburg kandidaat voor is. Op de foto met onze Commissaris van de Koning Emile Roemer kon daarbij uiteraard niet ontbreken!

Het organiseren van dit soort evenementen in mijn rol als Trainee Public Affairs laten in de praktijk zien wat het werk van Public Affairs bij de Provincie Limburg inhoudt en kan ik niet anders bestempelen dan ontzettend leerzaam.

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!