Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Werken aan Natura 2000 en actieve soortenbescherming

TraineeFrederieke Koppe

Betekenis opdracht

Mijn eerste opdracht bij RichtingZuid was bij het cluster natuur en Water bij de Provincie Limburg. Ik ben een specialistische trainee met een specialisme op ecologie. Tijdens mijn opdracht heb ik mogen meewerken aan het maken van kaartmateriaal voor de Natuurdoelanalyses van de Natura 2000-gebieden. Hierbij heb ik mogen meekijken in het proces van het tot stand komen van deze analyses en hoe de Ecologische Autoriteit deze per gebied beoordeeld. Daarnaast heb ik ook het Limburgs Soortensymposium 2023 mogen organiseren voor het team Actieve Soortenbescherming. Hier zijn enkele projecten en onderzoeken toegelicht die mogelijk zijn gemaakt door de subsidieregeling om zo transparantie te geven in wat er met deze gelden gebeurt en welke waardevolle resultaten hier uitkomen. Ook heb ik mogen meekijken en luisteren met gesprekken met de Gedeputeerde en heb ik een breed beeld gekregen van de rol van een ecoloog bij de provincie.

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!