Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Circulaire economie met de focus op logistiek

TraineeKarin Tang

Betekenis opdracht

De omschakeling van een lineaire naar een circulaire economie gaat in Limburg, waar veel maakindustrie gevestigd is, leiden tot omvangrijke nieuwe en retourgoederenstromen. Het is de vraag of de bestaande logistieke infrastructuur is toegerust op de goederenstromen die zullen ontstaan als gevolg van de transitie naar een circulaire economie. Naar aanleiding hiervan is mijn opdracht ontstaan. In de eerste fase ben ik met menig intern en extern deskundige in gesprek gegaan om achter de inhoud van de circulaire economie te komen. Tegelijkertijd verzamelde ik gegevens over de Limburgse goederenstromen en logistieke infrastructuur (wegvervoer, binnenvaart en spoorvervoer) om de kansen en de knelpunten te ontdekken. Ik vind mijn opdracht echt een mooie combinatie van twee relevante thema’s in Limburg. Hij biedt me een bijzondere kans om me te verdiepen in de toekomstvisie van Limburg.

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer nu!