De volgende stap!

The Next Step Event

 

In een gezellig donker belichte huiskamer setting kwamen onze gasten (en potentiële werkgevers) vanaf 14:00 uur binnen gedruppeld. De opbouw naar het startmoment is spannend; hoe komt men binnen, zijn zij verrast door de wall of fame die uitgestald staat op de gang en voelen ze zich warm ontvangen. Als voornamelijk groen gele traineelichting hebben we ervoor gezorgd dat iedereen zich op z’n gemak voelde.

Na een kop koffie, wat geouwehoer over de locatie en andere koetjes en kalfjes begon het event dan eindelijk om 14:30 uur. Het welkomstwoord is goed gevallen, het programma is uitgelegd en men werd gevraagd zich het eerste uur te vermaken in de verschillende belevingshoeken. De hoeken hadden allen een wat creatievere invulling gekregen en het was nog maar de vraag of de hedendaagse ambtenaar daar voor open stond. Binnen no time zagen we enkelen geblinddoekt door het mijnenveld lopen en werden vraag en aanbod kaartjes gretig ingevuld. Natuurlijk zaten er ook bezoekers tussen die maar één ding wilden weten; wie wordt mijn nieuwe werknemer/collega? Het Next Step Event heeft natuurlijk niet voor niets die naam en aan het einde van de dag wilden wij ook weten waar we wel of niet willen werken.

Als coronalichting hebben wij ontzettend veel thuis gezeten en hebben maar weinigen écht een goed beeld gevormd over de diverse organisaties. Een haperend scherm, de mute knop die je maar vergat aan te zetten en het gebrek aan chit-chat voor of na een overleg werd gemist. Des te meer reden om organisaties tijdens het plenaire gedeelte goed aan de tand te voelen en te laten reflecteren op waarden die wij van belang achten. We wisten de perfecte persoon te overtuigen om de rol van criticas op zich te nemen. In één uur tijd wist Thijs Arts verschillende personen in verschillende rollen en namens verschillende organisaties vragen te stellen waarop gereageerd met ‘’hier is niemand op voorbereidt’’. Ook trainees ontkwamen er niet aan. Waarom wil jij voor Limburg werken? Ervaar je interne processen als een mijnenveld? En denk je dat jouw behoefte aan actie vervuld kan worden bij de overheid? De middag heeft ons allemaal doen nadenken en niet alleen over de praktische vraag ‘waar wil ik werken’ maar ook breder. Levenservaringen, wijsheden en oprechte adviezen werden gedeeld en vervolgens ter harte genomen.

Voor we het wisten was het al 17:00 uur en werd dankwoorden gegeven door ‘kind van de provincie’ Gert-Jan Kusters, die ons gunde de onbevangen houding niet kwijt te raken en Jorine van der Steen, die de aanwezige professionals uitdaagde om de rollen om te draaien; stap zelf op een trainee af in plaats van af te wachten. We hadden ons geen betere afsluiting kunnen voorstellen.

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen en met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Meld je nu aan!