Traineeship 2022 - 2024

Heb je hart voor de publieke sector, wil je jezelf ontwikkelen in het overheidsvak én ook groeien op persoonlijk vlak? Als trainee van RichtingZuid kun je jouw ambitie, initiatief en passie tot uiting brengen en jouw bijdrage leveren aan de samenleving van Limburg. Volgend jaar zullen we in april een nieuwe wervingscampagne draaien. Stay tuned en meld je aan voor de talentpool!

Lees meer

Welke professional zoeken wij?

Voor het traineeprogramma dien je per 1 september 2022 een HBO/WO-diploma te hebben afgerond. Wij zijn zowel opzoek naar breed in te zetten professionals als ook naar meer specialistisch in te zetten professionals.

Als breed in te zetten professional zie je het als een uitdaging om 3 periodes van 8 maanden op diverse beleidsterreinen te kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld: veiligheid, mobiliteit, economie, bedrijfsvoering, ruimtelijke ordening, strategie, welzijn, natuur en nog veel meer.

Als specialistisch in te zetten professional wil jij je kunnen doorontwikkelen in jouw vakgebied. Dit geldt als jij een achtergrond hebt in één van de volgende thema’s: Digitalisering, Juridische Zaken, Finance, of Energietransitie/Duurzaamheid. Je krijgt dan de mogelijkheid om gedurende 2 periodes van 8 maanden te werken aan een opdracht in jouw vakgebied om jezelf zo nog meer te specialiseren. Één periode van 8 maanden maak jij een uitstap naar een ander vakgebied. We verwachten dus nog steeds een ruime interesse om in aanraking te komen met velerlei overheidsvraagstukken.

Welke professional zoeken wij?

Jouw profiel

 • Je hebt per 1 september 2022 een hbo-bachelor of wo-master diploma op zak en maximaal drie jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt passie voor de publieke sector en vindt het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren aan de maatschappij, iets dat terug te zien is op jouw cv;
 • Je wilt jouw stempel drukken op de samenleving van Limburg en de uitdagingen waar onze provincie mee te maken heeft;
 • Je bent ruimdenkend, flexibel, ambitieus en initiatiefrijk;
 • Je bent een breed in te zetten professional óf je hebt vanuit je studieachtergrond een specialisatie in digitalisering, finance, juridische zaken of duurzaamheid;
 • Je bent nieuwsgierig, werkt graag in teamverband en neemt daarin vaak een verbindende rol op je;
 • Je bent leergierig, niet bang voor zelfreflectie en durft feedback te geven én te ontvangen;
 • Je bent enthousiast en hebt doorzettingsvermogen. Ook ben je niet bang om buiten het gebaande pad te treden.

Dit bieden wij

 • Op 1 september 2022 krijgen maximaal 20 talenten de kans om te starten met ons tweejarig traineeprogramma;
 • In drie opdrachten van acht maanden werk je aan verschillende opdrachten en doe je ervaring op als beleidsmedewerker, projectleider of adviseur;
 • Je volgt een intensief leer- en ontwikkelprogramma, met opleidingen en persoonlijke coaching;
 • Je krijgt een aanstelling voor de loop van je traineeship via DriessenHRM;
 • Je krijgt een fulltime dienstverband van 36 uur per week;
 • Je ontvangt een bruto maandsalaris van € 2.734,21. Bij goed functioneren ontvang je naar een jaar een salarisverhoging van maximaal 3%. Daarnaast ontvang je een vakantietoelage van 8% op jaarbasis.

Help je ons mee om Limburg sterker te maken?

Houd onze website en socials in de gaten voor informatie over de werving en selectie van 2022!

Selectieprocedure

Solliciteren
Solliciteren

Solliciteren voor het traineeship kan vanaf eind april 2022.

Selectie met speeddates
Selectie met speeddates

De tweede selectieronde bestaat uit een drietal speeddates die je voert met onze selecteurs. Dit zijn HR-medewerkers, oud-trainees en managers vanuit verschillende deelnemende partnerorganisaties.

Megaselectiedag
Megaselectiedag

Tijdens de 3e selectieronde werk je gedurende een dagdeel  met andere kandidaten aan groepsopdrachten én ga je inhoudelijk in gesprek met meerdere selecteurs.

Eindgesprek en aanname
Eindgesprek en aanname

Als laatste ronde volgt nog een eindgesprek met de projectleiding van RichtingZuid. Na een positieve klik en beoordeling ben jij één van de nieuwe trainees van RichtingZuid!

Vragen over het traineeship?

Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Je kunt Jorine van der Steen bereiken op +31 (0)6 46 97 47 75

Je kunt Jop Reumkens bereiken op +31 (0)6 25 77 95 16

Liever jouw vraag via mail sturen? Dat kan naar: richtingzuid@prvlimburg.nl.

Vragen over het traineeship?

Nog niet afgestudeerd voor 1 september 2022?

Heb je jouw bachelor- of master diploma nog niet op zak voor 1 september 2022, maar wil je wel alvast jouw interesse kenbaar maken voor ons traineeship? Laat dan hier je gegevens achter en wij nemen je op in onze talentpool voor toekomstige traineeships. Zo weet je zeker dat je niets mist!