Het traineeship

RichtingZuid is een traineeprogramma dat gekenmerkt wordt door innovatief denken, een uitdagend leer- en ontwikkelprogramma, een werkpraktijk waarin fouten maken mag, leren ervan moet (trial and error), in combinatie met een intensieve begeleiding van trainees. 

Werken in opdrachten
Gedurende twee jaar werk je 3 x 8 maanden aan gevarieerde opdrachten, in verschillende functies. Bij voorkeur werk je in minstens twee verschillende organisaties. Zo doe je maximaal ervaring op in veranderende omgevingen. Trainees worden bij een grote variëteit aan opdrachten geplaatst. Het gaat om opdrachten binnen het sociale of economische domein, op het terrein van veiligheid, economie, ruimtelijke ordening, juridische zaken, strategie, welzijn, natuur en nog veel meer. En het gaat verder. Incidenteel worden trainees ook geplaatst bij belangrijke programma’s of projecten waarmee een gemeente of de Provincie een nauwe relatie onderhoudt.
Als trainee word je voor acht maanden geplaatst binnen een afdeling, een cluster of team en werk je binnen deze setting aan je eigen opdracht. Dit betekent dat intensief kennis wordt gemaakt met de dagelijkse gang van zaken en er naast de trainee-opdracht ruimte is om te proeven en te ruiken aan, te leren van en te participeren in andere zaken.

Leren & ontwikkelen
Om trainees voldoende bagage mee te geven neemt de trainee deel aan een leer –en ontwikkelprogramma dat uit een aantal onderdelen (leerlijnen) bestaat die steeds terugkeren. Deze leerlijnen zijn:

  • kennis
  • vaardigheden
  • persoonlijk leiderschap
Om trainees te ondersteunen in dit traject van werken, leren en ontwikkelen is het belangrijk dat zij een programma volgen dat is afgestemd op de ontwikkeling van hun competenties (kennis, vaardigheden, gedrag). Voor het traineeprogramma is een eigen competentie set vastgesteld. 
 
Gemiddeld besteedt een trainee 2 dagen per maand aan het gezamenlijke leer- en ontwikkelprogramma, naast gemiddeld 2 dagen per maand aan coaching, intervisie, mentorgesprekken en eventuele werkbezoeken of andere activiteiten. Deelname aan de activiteiten van het leer- en ontwikkelprogramma is verplicht. Een trainee neemt ook deel aan minimaal een groepsopdracht die overwegend in eigen tijd wordt uitgevoerd.
 
Trainees zijn vrij om zelf iets te organiseren in de vorm van een training/workshop, een werkbezoek/excursie of andere activiteit. Als er ideeën zijn kan samen met de programmaleiding gekeken worden naar de mogelijkheden en de haalbaarheid. Eigen initiatief wordt gewaardeerd!

RichtingZuid leidt op tot..
Het eindresultaat is dat RichtingZuid (top)medewerkers aflevert die anders durven denken en doen en bijdragen aan de vernieuwing van en het innovatieve denken binnen de deelnemende organisaties. Medewerkers die het verschil kunnen maken. Het traineeprogramma vormt zo een kweekvijver van talent voor de Limburgse overheden.

Na afloop van het programma bestaat er geen baangarantie. Wel committeren de organisaties zich aan een inspanningsverplichting om trainees te begeleiden in de oriëntatie op werk, het liefst binnen de eigen organisatie. Waarbij de verantwoordelijkheid voor het vinden van een baan vanzelfsprekend bij de trainee zelf ligt. Tot nu toe hebben alle trainees die het programma hebben verlaten, aansluitend een mooie baan op niveau gevonden! Benieuwd waar zij terecht zijn gekomen? Bekijk dan deze alumnikaart

Meer informatie
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nog meer weten over het programma? Lees dan onze algemene brochure

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK