Programma

RichtingZuid is een traineeprogramma dat gekenmerkt wordt door innovatief denken, een uitdagend en op de doelgroep afgestemd leer- en ontwikkelprogramma, een werkpraktijk waarin fouten maken mag, leren ervan moet (trial and error), in combinatie met een intensieve begeleiding van trainees.  Gedurende twee jaar werk je 3 x 8 maanden aan gevarieerde opdrachten, in verschillende functies. Bij voorkeur in verschillende organisaties. Zo doe je maximaal ervaring op in veranderende omgevingen. Tegelijkertijd investeer je in een intensief leer- en ontwikkelprogramma. Ook wordt van trainees een investering in eigen tijd gevraagd, met name voor het doen van groepsopdrachten.
 
Het eindresultaat is dat RichtingZuid (top)medewerkers aflevert die anders durven denken en doen en bijdragen aan de vernieuwing van en het innovatieve denken binnen de deelnemende organisaties. Medewerkers die het verschil kunnen maken. Het traineeprogramma vormt zo een kweekvijver van talent voor toekomstige vacatures.
 
Na afloop van het programma bestaat er geen baangarantie. Wel committeren de organisaties zich aan een inspanningsverplichting om trainees te begeleiden in de oriëntatie op werk binnen de eigen organisatie of elders. Waarbij de verantwoordelijkheid voor het vinden van een baan vanzelfsprekend bij de trainee zelf ligt.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK