Leren en Ontwikkelen

Om trainees voldoende bagage mee te geven neemt de trainee deel aan een leer- en ontwikkelprogramma dat uit een aantal onderdelen (leerlijnen) bestaat die steeds terugkeren. Deze leerlijnen zijn:

  • kennis
  • vaardigheden
  • persoonlijk leiderschap
Om trainees te ondersteunen in dit traject van werken, leren en ontwikkelen is het belangrijk dat zij een programma volgen dat is afgestemd op de ontwikkeling van hun competenties (kennis, vaardigheden, gedrag). Voor het traineeprogramma is een eigen competentie set vastgesteld.

Gemiddeld besteedt een trainee 2 dagen per maand aan het gezamenlijke leer- en ontwikkelprogramma, naast gemiddeld 2 dagen per maand aan coaching, intervisie, mentorgesprekken en eventuele werkbezoeken of andere activiteiten. Deelname aan de activiteiten van het leer- en ontwikkelprogramma is verplicht. Een trainee neemt ook deel aan minimaal een groepsopdracht die overwegend in eigen tijd wordt uitgevoerd.

Trainees zijn vrij om zelf iets te organiseren in de vorm van een training/workshop, een werkbezoek/excursie of andere activiteit. Als er ideeën zijn kan samen met de programmaleiding gekeken worden naar de mogelijkheden en de haalbaarheid. Eigen initiatief wordt gewaardeerd!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK