Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Lees meer

WoonWijzerWinkel Parkstad

LocatieGemeente Heerlen

TraineeJelle Kromhout

Betekenis opdracht

In mijn huidige opdracht ben ik bij de Gemeente Heerlen bezig met de verduurzaming van de particuliere woningvoorraad. Wat me aanspreekt in dit project is dat ik als schakel zit tussen verschillende overheidsniveaus en dat ik daadwerkelijk fysiek iets oplever. Het project heeft een Europese basis: vanuit de EU is een traject gestart waarin verschillende organisaties (van Cyprus tot een Zweedse universiteit tot Gemeente Heerlen) gezamenlijk aan de slag gaan met ieder hun eigen OneStopShop.

OneStopShop

Zo’n OneStopShop is een online en fysiek platform ten behoeve van de verduurzaming van woningen. Omdat de Gemeente Heerlen met de andere gemeenten van de stadsregio Parkstad een gemeenschappelijk uitvoeringsprogramma energietransitie heeft, ontwikkelen we onze OneStopShop op regionaal niveau. Het idee is om naar Rotterdams voorbeeld een ‘WoonWijzerWinkel Parkstad’ te beginnen. In een grote loods (hopelijk op de Woonboulevard naast de IKEA, toplocatie!) zal dan een breed scala aan verduurzamingsmaatregelen worden gepresenteerd. Allerlei zonnepanelen, warmtepompen, de nieuwste isolatiematerialen en innovatieve toepassingen zoals warmtecoating kun je in die winkel gaan bekijken. Zo kun je als woningeigenaar écht zien wat er qua verduurzaming mogelijk is. Bovenal kun je onafhankelijk geïnformeerd, ondersteund en ontzorgd worden om daadwerkelijk je woning te verduurzamen.

De beoogde resultaten? Met de WoonWijzerWinkel Parkstad…….”

…worden alle 250.000 inwoners in Parkstad bereikt

…worden in 10 jaar tijd ten minste 15.000 woningen in Parkstad verduurzaamd

…wordt in 10 jaar tijd een economische omzet van minimaal € 100 miljoen gegenereerd

…wordt in 10 jaar tijd 825 FTE aan werkgelegenheid gecreëerd. Etc. etc.

Niet niks dus! En dat zien de bestuurders in Parkstad ook. Op dit moment ben ik met het projectteam het businessplan aan het afronden en dan kan er bij de volgende bestuurlijke bijeenkomst hopelijk een ‘go’ gegeven worden. Ik hoop de opening nog in mijn opdrachtperiode mee te kunnen maken! Hoe dan ook is het een interessante en leerzame periode voor mij. Niet alleen qua werkomgeving (er wordt volop gesloopt, gebouwd, getransformeerd en gereorganiseerd in Heerlen) maar ook qua persoonlijke ontwikkeling (adviesvaardigheid, projectmanagement en bestuurlijke sensitiviteit).

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!