Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Lees meer

Veiligheidsbeleving Maastricht

LocatieGemeente Maastricht

TraineeEva Tholen

Betekenis opdracht

Tijdens mijn opdracht voor de gemeente Maastricht ben ik aan de slag gegaan met Veiligheidsbeleving vanuit de afdeling communicatie. De vraag van de gemeente was hoe het kon dat de objectieve veiligheidscijfers niet zo snel stegen als de subjectieve cijfers en wat communicatie hierin kon betekenen.

Hierover heb ik een advies geschreven maar ook meegewerkt aan een document over een aanpak/manier van werken om de veiligheidsbeleving in de stad te vergroten.

Dit was een dynamische opdracht waarbij ik zowel uitvoerend werk heb gedaan (schrijven van artikelen, organiseren van een bijeenkomst om in gesprek te gaan met jongeren, het schrijven van een persbericht) als nadenken over een complex thema op strategisch niveau. Het leuke aan deze opdracht was is dat mijn ideeën daadwerkelijk werden en worden uitgevoerd en ik veel vrijheid had om creatief aan de slag te gaan. Aan het eind van de opdracht heb ik mogen presenteren aan de verschillende management teams en de gemeentesecretaris.

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!