Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Lees meer

Herijken stadsvisie Venlo

LocatieGemeente Venlo

TraineeSteven Frenks

Betekenis opdracht

Toen ik de omschrijving van mijn eerste opdracht ontving had ik eigenlijk nog geen idee wat ik acht maanden zou gaan doen. “Het herijken van de stadsvisie Venlo en visie Regio Venlo”. Ik kwam terecht in een proces wat al een tijd liep en ook na mijn periode doorloopt. De opdracht bleek vooral gericht op het goed laten lopen van het proces en het creëren van draagvlak, zowel intern als extern. Het was echter niet zo dat ik alleen maar met mijn “eigen” opdracht bezig was. Door enthousiaste collega’s en zelf flexibel te zijn werd ik ook in andere processen betrokken. Zo heb ik onder andere meegewerkt aan de ontwikkeling van een regionaal dashboard om samenwerkingsverbanden in kaart te brengen. Daarnaast heb ik samen met een collega onderzocht wat de Global Goals kunnen betekenen voor de gemeente en hoe wij dit op de kaart kunnen zetten. Ik heb in deze periode vooral een hele hoop leuke (regionale) collega’s leren kennen van alle lagen van de organisatie. Het is een ervaring die ik voor geen goud zou willen missen.

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!