Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Lees meer

Optimalisatieproces vergunningen

LocatieGemeente Sittard-Geleen

TraineeRoy Simons

Betekenis opdracht

De eerste trainee-opdracht heb ik verricht bij de Gemeente Sittard-Geleen, bij het team vergunningen. Het doel hiervan was om het proces te optimaliseren voor vergunningen die afwijken van het bestemmingsplan. Het leuke aan de opdracht was dat je met veel interne medewerkers gesprekken voerde om hun ervaringen over het proces te inventariseren. Daarnaast ben ik in gesprek gegaan met andere gemeenten om erachter te komen hoe zij dit proces hebben ingericht. Een leerzame ervaring want ik kwam tot de conclusie dat het proces van vergunningverlening bij iedere gemeente op een andere manier is ingericht. Uiteindelijk heb ik een procesvoorstel geschreven dat nu gebruikt gaat worden in de organisatie als uitgangspunt voor een procesverandering.

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!