Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Lees meer

Leer- en ontwikkeltraject omgevingswet

LocatieGemeente Maastricht

TraineeBrandon Teunissen

Betekenis opdracht

Per 2021 treedt de omgevingswet in werking. Er zijn afgelopen eeuwen steeds nieuwe wetten gecreëerd voor de leefomgeving. De omgevingswet bundelt al deze wetten. De omgevingswet moet onder andere zorgen voor minder regels en daardoor overzicht, waarbij alle aspecten van de leefomgeving integraal -in onderlinge samenhang- worden afgewogen in plaats van sectoraal. Ook moet het leiden tot een snellere en betere besluitvorming. Het betekent dus een verandering op het gebied van wetgeving met bijbehorende instrumenten en bevoegdheden. Er wordt met andere en nieuwe digitale systemen gewerkt. Ook vraagt het om een andere werk- en denkwijze van overheden, burgers en bedrijven. Dat is een hele opgave. Dit betekent dat ook de werknemers van de Gemeente Maastricht in 2021 klaar moeten zijn om hun werk te kunnen blijven uitvoeren. De gemeente Maastricht telt ruim 1.600 medewerkers die allen in meer of mindere mate geraakt worden door deze wet. De vertaling van de verandering van een wet naar de inzet en opleiding van personeel is bij uitstek een opdracht voor een beleidsmedewerker HRM bij de overheid.  Mijn opdracht is om de komende periode mede vorm te geven aan een leer- en ontwikkeltraject voor de werknemers van de Gemeente Maastricht, zodat zij in 2021 met deze nieuwe wet kunnen werken.

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!