Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Oud Limburgs Schuttersfeest én European Green Leaf Award.

LocatieHorst aan de Maas

TraineeDaan van den Borgh

Betekenis opdracht

Voor mijn eerste opdracht ben ik gedurende 8 maanden werkzaam geweest als projectleider bij de Gemeente Horst aan de Maas. Ik was projectleider van twee grote en unieke projecten: het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2019 in Sevenum en het European Green Leaf Award (EGLA) jaar 2019. Vanaf het eerste moment dat ik binnen kwam werd ik meteen meegezogen in de organisatie van het OLS.

Schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum had immers in juli het OLS 2018 gewonnen en was daarmee meteen de organisator van het volgende OLS in juli 2019.

Na maanden van intensief samenwerken (met onder andere vele vrijwilligers uit de samenleving, gemeente ambtenaren en veiligheidsdiensten) is het uiteindelijk gelukt om eind april de evenementen vergunning te verlenen!

Daarnaast was het European Green Leaf Award jaar een totaal ander project: Horst aan de Maas had geheel onverwachts een belangrijke Europese duurzaamheidsprijs gewonnen en stond voor de uitdaging om een evenementen kalender op te stellen voor het European Green Leaf jaar 2019 en daarnaast was er ook prijzengeld te verdelen wat er gewonnen was met deze award.

Het European Green Leaf project heeft mij de kans geboden om als startend ambtenaar Horst aan de Maas internationaal op de kaart te zetten.

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!