Opdrachten

Doordat de Provincie en verschillende gemeenten in Limburg samenwerken, krijgen onze trainees de kans om brede ervaring op te doen in de publieke sector. Ontdek waar onze trainees zich zoal mee bezighouden!

Lees meer

Vorming- en opleidingsplan

LocatieProvincie Limburg

TraineeRené Pijpers

Betekenis opdracht

Mijn eerste op dracht was bij het cluster Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH). Dit cluster was nieuw bij de Provincie Limburg. Het centrale doel in het bouwplan van het cluster was dat er in de aankomende jaren een beweging gemaakt moet worden van een cluster dat zich alleen maar bezighoudt met ‘het uitvoeren van regels’ naar een cluster dat ‘een bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken’. Het was mijn opdracht om een vorming- en opleidingsplan te maken dat de medewerkers van VTH ondersteunt in het maken van deze beweging. Daarnaast heb ik ook aan een inhoudelijk project rond afvalbedrijven meegewerkt. De combinatie van een opdracht die ging over de afdeling zelf en een project dat meer over een inhoudelijk onderwerp ging maakte het een zeer leerzame ervaring waarbij ik breed kennis heb kunnen maken met mensen in de provinciale organisatie en met allerlei verschillende onderwerpen en aspecten van het werken bij de provincie.

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!