Waar werk je aan?

Het traineeship biedt een kickstart voor jouw verdere carrière binnen de overheid. Je leert heel goed waar je talenten liggen, hoe je deze het beste kunt inzetten, en welke werkomgeving en type functie bij je passen. Op deze pagina lees je meer over hoe de loopbaanpaden van onze huidige en oud-trainees zijn gelopen. Waar werken zij nu? En welke kansen liggen er voor jou?

Generalist of specialist?

Welke achtergrond je ook hebt, het traineeship van RichtingZuid helpt je verder. Binnen de Limburgse overheid zijn er vele uitdagingen en opdrachten waar jij je stempel op kunt drukken. Of dit nu vanuit een meer algemene, of juist een specialistische achtergrond is. Je wordt in twee jaar tijd een publieke professional en kunt aan de slag als projectleider, beleidsmedewerker of adviseur.

Van het behartigen van de Limburgse belangen in Brussel tot en met het bedenken van een aanpak voor de energietransitie in een gemeente. Je kunt met ontzettend veel projecten aan de slag op provinciaal en gemeentelijk niveau. Hieronder delen wij de verhalen van een aantal RichtingZuid traineeopdrachten van de afgelopen tijd. Het zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele maatschappelijke uitdagingen waar onze trainees aan gewerkt hebben.

RichtingZuid brengt je verder

In de laatste fase van het traineeship staat het thema loopbaanoriëntatie centraal. We vinden het heel belangrijk dat je na je traineeship bewust kiest voor een functie en een organisatie die écht bij jou past. En dat weet je meestal pas in de laatste fase van RichtingZuid. Na het traineeship zijn volop vacatures waar je op kunt solliciteren. Binnen de Provincie Limburg solliciteer je als interne kandidaat en sommige vacatures zijn zelfs enkel toegankelijk voor trainees van RichtingZuid. Inmiddels hebben meer dan 150 trainees het traineeship doorlopen. De afgelopen jaren zijn al onze trainees aansluitend aan het traineeship met een mooie vervolgbaan gestart.

Ook word je onderdeel van ons alumni netwerk. RichtingZuid bestaat inmiddels tien jaar en heeft in die tijd meer dan 150 getalenteerde jonge professionals begeleid. Door de jaren heen hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd van organisaties in de publieke sector en professionals die werkzaam zijn door de hele provincie. Daarom investeren we bewust in het RichtingZuid-alumninetwerk. Een informeel netwerk waarin relevante kennis en contacten met elkaar gedeeld worden. Een keer per jaar vindt er een alumni-event plaats

RichtingZuid brengt je verder

Zien waar je aan kan werken als RichtingZuid trainee?

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!