Trainees die Limburg sterker maken

Als trainee van RichtingZuid krijg jij de kans om mee te werken aan de maatschappelijke opgaven van Limburg. Jouw traineeship staat in het teken van samenwerken, groei in jouw persoonlijke ontwikkeling, en actief bijdragen aan de Limburgse samenleving. Na twee jaar traineeship kun jij met recht zeggen dat je zowel jezelf als het overheidsvak goed hebt leren kennen, en precies weet waar jouw talenten liggen.

Lees meer

Het traineeship

Als trainee RichtingZuid maak je kennis met de verschillende kanten van het overheidsvak. Je bent onderdeel van een hechte groep trainees waarmee je veel samenwerkt. Met een persoonlijk ontwikkelprogramma leer je jezelf en elkaar echt kennen. Wij bieden een divers pallet aan trainingen aan, gericht op persoonlijk leiderschap, vaardigheden en overheidskennis. Bovendien stimuleren we  trainees om zelf ook werkbezoeken of workshops voor elkaar te gaan organiseren! Zo heb je zelf invloed op de groei die jij doormaakt.

Gedurende het traineeship doe je 3 keer een opdracht van 8 maanden. Je gaat aan de slag bij minstens twee verschillende overheidsorganisaties, zoals gemeenten, de Provincie, of bijvoorbeeld het Waterschap.  Zo doe je veel ervaring op in verschillende werkgebieden én krijg je de kans om jouw stempel te drukken op projecten waar jij aan werkt. Na twee jaar heb jij met een bak aan ervaring een solide basis gelegd voor een verdere carrière in de publieke sector.

Het traineeship

Thema's waar je aan werkt

Je hebt binnen het traineeprogramma de keuze om nieuwe richtingen uit te proberen, of om juist verder te bouwen op de (inhoudelijke) expertise die je vanuit je opleiding en/of (werk)ervaring mee neemt.  Je kunt op uiteenlopende opdrachten ingezet worden, afhankelijk van de maatschappelijke actualiteit. Het komende jaar zal de focus van traineeopdrachten vooral liggen bij de volgende opgaves en transities:

Ruimtelijke ordening: We staan voor aantal grote (transitie)opgaven. Hoe richten we onze ruimte in? Welke effecten heeft dit voor de ontwikkeling van landbouw, natuur of het verduurzamen van steden? En wat betekent dat onder de nieuwe Omgevingswet?

Bedrijfsvoering: Verschillende aspecten, van finance & control tot juridische zaken, en van het optimaliseren van processen tot het uitwerken van nieuwe organisatie vraagstukken, een goede bedrijfsvoering zorgt voor het fundament van een overheidsorganisatie.

Thema's waar je aan werkt

Leren & ontwikkelen

Een belangrijk onderdeel van het traineeship is het leer- en ontwikkelprogramma, afgestemd op de groei van jouw persoonlijk leiderschap, kennis en vaardigheden. Maandelijks besteed je gemiddeld anderhalve dag aan leren. Dan kan in de volgende vormen zijn:

  • deep dive thema maanden, zoals ‘hoe werkt de overheid nou eigenlijk?’
  • persoonlijke coaching
  • intervisie, met trainees samen casuïstiek bespreken
  • werkbezoeken die je de hele provincie door brengen
  • workshops waarin je praktische vaardigheden oefent
  • ook samenwerking is erg belangrijk, je neemt deel aan één grote groepsopdracht die je samen met andere trainees uitvoert.
  • eigen initiatief wordt door ons zeer gewaardeerd, er is altijd vrije ruimte voor eigen ideeën

 

Leren & ontwikkelen

Wat betekent RichtingZuid voor jou?

Trainees en oud- trainees vertellen je graag wat RichtingZuid voor hen betekent. Voor de één een kick-start van zijn carrière, voor de ander een uitdaging om te experimenteren met nieuwe rollen en grenzen te verleggen. En ook het gevoel van thuiskomen, en het sluiten van nieuwe vriendschappen. Wat kan RichtingZuid voor jou betekenen?

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!