Trainees die Limburg sterker maken

Als trainee van RichtingZuid krijg jij de kans om mee te werken aan de maatschappelijke opgaven van Limburg. Jouw traineeship staat in het teken van samenwerken met leeftijdsgenoten, groei in jouw persoonlijke ontwikkeling, en actief bijdragen aan de Limburgse samenleving. Na twee jaar traineeship kun jij met recht zeggen dat je zowel jezelf als het overheidsvak goed hebt leren kennen, en precies weet waar jouw talenten liggen. Kortom, je ontwikkelt jezelf tot een publieke professional met een waardevol netwerk in de publieke sector!

Lees meer Alvast aanmelden!

Het RichtingZuid traineeship

Als trainee RichtingZuid maak je kennis met de verschillende kanten van het overheidsvak. Gedurende het traineeship doe je 3 keer een opdracht van 8 maanden. Ook bieden wij een divers pallet aan trainingen aan, gericht op persoonlijk leiderschap, vaardigheden en overheidskennis. Je gaat aan de slag bij minstens twee verschillende overheidsorganisaties, zoals gemeenten, de Provincie, of bijvoorbeeld het Waterschap. Zo doe je veel ervaring op in verschillende overheidsorganisaties én krijg je de kans om jouw stempel te drukken op projecten waar jij aan werkt. Daarnaast ben je onderdeel van een hechte groep trainees waarmee je veel samenwerkt. Ook heb je als trainee toegang tot het RichtingZuid alumninetwerk en jaarlijks alumni evenement om in contact te komen met de oud-trainees. Dit biedt jou de kans om niet alleen ervaring op te doen, maar ook waardevolle contacten te leggen en kansen te creëren voor de toekomst. Na twee jaar heb jij met een bak aan ervaring, inzicht in je talenten en kwaliteiten en een breed netwerk. Zo heb je een solide basis gelegd voor een verdere carrière in de publieke sector.

Thema's waar je aan werkt

Je hebt binnen het traineeprogramma de keuze om nieuwe richtingen uit te proberen, of om juist verder te bouwen op de (inhoudelijke) expertise die je vanuit je opleiding en/of (werk)ervaring mee neemt. Je kunt op uiteenlopende opdrachten ingezet worden en aan een grote diversiteit van thema’s werken die in de maatschappij actueel zijn. Denk aan de energietransitie, het tegengaan van kansenongelijkheid, het versnellen van de woningbouw, armoedebestrijding, het bevorderen van innovatie in de regio, overstromingsbestrijding, grensoverschrijdende criminaliteit of de aanpak van de uitdagingen in het landelijk gebied.

Trainees zijn aan de slag gegaan met verschillende uitdagingen voor de Provincie Limburg of één van de partnerorganisaties. Op de pagina ‘’Waar werk je aan’’ kun je een beeld krijgen van de verschillende opdrachten die de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen.

Kijk waar je aan kan werken!
Thema's waar je aan werkt
Thema's waar je aan werkt
Thema's waar je aan werkt
Thema's waar je aan werkt

Leren & ontwikkelen

Een belangrijk onderdeel van het traineeship is het leer- en ontwikkelprogramma, afgestemd op de groei van jouw persoonlijk leiderschap, kennis en vaardigheden. Zo leer je jezelf en je medetrainees echt kennen. Wij bieden een divers pallet aan trainingen aan, gericht op persoonlijk leiderschap, vaardigheden en overheidskennis. Bovendien stimuleren we trainees om zelf ook werkbezoeken of workshops voor elkaar te gaan organiseren! Maandelijks besteed je gemiddeld anderhalve dag aan leren. Dat kan in de volgende vormen zijn:

 • deep dive thema maanden, zoals ‘hoe werkt de overheid nou eigenlijk?’
 • persoonlijke coaching
 • intervisie, met trainees samen casuïstiek bespreken
 • werkbezoeken die je de hele provincie door brengen
 • workshops waarin je praktische vaardigheden oefent
 • ook samenwerking is erg belangrijk, je neemt deel aan één grote groepsopdracht die je samen met andere trainees uitvoert.
 • eigen initiatief wordt door ons zeer gewaardeerd, er is altijd vrije ruimte voor eigen ideeën

 

Leren & ontwikkelen

Op de hoogte blijven?

Het is momenteel helaas niet mogelijk om te solliciteren voor ons traineeship. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan en krijg bericht zodra het traineeship weer van start gaat.

  Wil jij Limburg sterker maken?

  Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

  Solliciteer!