Trainees die Limburg sterker maken

Als trainee van RichtingZuid krijg jij de kans om jouw stempel te drukken op de samenleving van Limburg. Jouw programma staat in het teken van samenwerken, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk belang. Na twee jaar kun jij met recht zeggen dat je zowel jezelf als het overheidsvak optimaal hebt leren kennen én precies weet waar jouw sterke kanten liggen.

Lees meer

Kenmerken van het traineeship

Via het RichtingZuid traineeship maak je kennis met de verschillende kanten van het overheidsvak. Je bent onderdeel van een hechte organisatie waarin je veel samenwerkt met andere trainees en waardering krijgt voor wat je doet. Met een persoonlijk ontwikkelprogramma leer je jezelf echt kennen. Wij bieden een divers pallet aan trainingen aan, en stimuleren dat trainees ook trainingsdagen of workshops voor elkaar gaan organiseren! Zo heb je zelf invloed op de groei die jij doormaakt. Gedurende het traineeship ga je aan de slag bij minstens twee verschillende organisaties, waarbij je intensief gecoacht wordt. Zo kun je veel ervaring opdoen in verschillende werkgebieden én krijg je de kans om jouw stempel te drukken op de samenleving van Limburg. Na twee jaar heb jij met een bak aan ervaring een solide basis gelegd voor een verdere carrière in de publieke sector.

Kenmerken van het traineeship

Traineeprofiel

Voor de nieuwe traineelichting (start september 2021) zijn wij zowel opzoek naar breed in te zetten professionals als ook naar specifieke kennisprofielen.

Breed in te zetten professionals: Je ziet het als een uitdaging om op verschillende domeinen ingezet te kunnen worden. Jij kenmerkt je door je flexibele houding, breed georiënteerde blik en de vaardigheid om jezelf snel nieuwe informatie en rollen eigen te maken zodat je op wisselende en actuele dossiers een bijdrage kan leveren.

Specialistisch in te zetten professionals: Je wilt je verder ontwikkelen in jouw vakgebied. Dit betekent  dat jij minimaal 2 periodes van 8 maanden een opdracht in jouw vakgebied gaat volgen. De andere periode mag je dan ook een uitstapje maken naar een ander beleidsterrein. De kennisprofielen die voor onze organisatie van belang zijn:

  • Digitalisering: Digitale informatiemanagement, informatiespecialisten, Business IT en datascience. Belangrijk is dat deze ontwikkelingen ook vertaald kunnen worden naar beleidskaders.
  • Energietransitie & duurzaamheid: Kennis over regionale en provinciale energietransities, circulaire economie en klimaat adaptatie is belangrijk.
  • Juridisch: Je bent juridisch onderlegd en je in staat om je de volgende rechtsgebieden snel eigen te maken: bestuursrecht, privaatrecht, contractenrecht en omgevingsrecht.
  • Finance/bedrijfsvoering: Je hebt een een stevige financiële basis vanuit de opleiding en kunt zorgen voor financiële structurering op projectniveau.
Traineeprofiel

De opbouw van jouw programma

Drie verschillende opdrachten
Trainee bij RichtingZuid ben je voor twee jaar. Je werkt aan drie verschillende opdrachten, van steeds acht maanden, bij minstens twee organisaties. Vraagstukken waar je jouw stempel op drukt liggen onder andere op het gebied van veiligheid, economie, ruimtelijke ordening, juridische zaken, strategie, welzijn en natuur. Door deze diversiteit aan opdrachten doe jij zo veel mogelijk ervaring op in de Limburgse publieke sector.

Groei en ontwikkeling
Een belangrijk onderdeel van het traineeship is het leer- en ontwikkelprogramma, afgestemd op de groei van jouw persoonlijk leiderschap, kennis en vaardigheden. Maandelijks besteed je gemiddeld vier dagen aan trainingen, coaching, intervisie, werkbezoeken, excursies en workshops. Eigen initiatief wordt door ons zeer gewaardeerd; als trainee ben je vrij om zelf activiteiten te organiseren passend bij jouw ontwikkeling. Ook samenwerking is erg belangrijk, je neemt deel aan minimaal één grote groepsopdracht die je samen met andere trainees uitvoert.

De opbouw van jouw programma

Waarom trainee worden bij RichtingZuid?

Trainees Shene, René, Anne, Eva, Stef en Thomas vertellen je in deze video hoe zij hun traineeship ervaren. Ze gaan daarbij in op de thema’s inhoudelijke werkzaamheden, het leer- en ontwikkelprogramma, de groepsopdracht, onderdeel zijn van een traineegroep en de selectieprocedure. Bekijk de video en ontdek of ons traineeship bij jou past!

Dit zijn onze trainees

Dit zijn de talenten die Limburg sterker maken!

Thomas Gardien - RichtingZuid
Thomas Gardien
Rogier Corstiaensen - RichtingZuid
Rogier Corstiaensen
Anne van Dun - RichtingZuid
Anne van Dun
Bo Menten - RichtingZuid
Bo Menten
Daphne Spreeuwenberg - RichtingZuid
Daphne Spreeuwenberg
Denise op den Kamp - RichtingZuid
Denise op den Kamp
Lianne Simons - RichtingZuid
Lianne Simons
Luka Severens - RichtingZuid
Luka Severens
Mirte van den Boogaard - RichtingZuid
Mirte van den Boogaard
Myrthe Sterk - RichtingZuid
Myrthe Sterk
Regina Koonen - RichtingZuid
Regina Koonen
Renée Kern - RichtingZuid
Renée Kern
Romy Roumans - RichtingZuid
Romy Roumans
Stef Moonen - RichtingZuid
Stef Moonen
Stefan van Waarden - RichtingZuid
Stefan van Waarden
Robin Vaas - RichtingZuid
Robin Vaas
Anne-Charlotte Masscheleyn - RichtingZuid
Anne-Charlotte Masscheleyn
Calvin Klein - RichtingZuid
Calvin Klein
Emilia Califano - RichtingZuid
Emilia Califano
Emmy Gulikers - RichtingZuid
Emmy Gulikers
Frederique Janssens - RichtingZuid
Frederique Janssens
Guiseppe Noteborn - RichtingZuid
Guiseppe Noteborn
Jonathan Felix - RichtingZuid
Jonathan Felix
Jop Wijnands - RichtingZuid
Jop Wijnands
Luuke Schmidt - RichtingZuid
Luuke Schmidt
Marc van der Kubbe - RichtingZuid
Marc van der Kubbe
Marjolijn Franssen - RichtingZuid
Marjolijn Franssen
Chanou Peeters - RichtingZuid
Chanou Peeters
Mart den Heijer - RichtingZuid
Mart den Heijer
Simon Schouren - RichtingZuid
Simon Schouren
Noura Yacoubi - RichtingZuid
Noura Yacoubi
Stef van Ool - RichtingZuid
Stef van Ool
Stefan Gerrits - RichtingZuid
Stefan Gerrits
Veroon Bessems - RichtingZuid
Veroon Bessems

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!