RichtingZuid

Een informele, platte organisatie met hart voor Limburg, waar je op ieder moment terecht kunt met vragen, dat is hoe onze trainees en stakeholders RichtingZuid omschrijven. Maak kennis met de organisatie achter het traineeship.

Lees meer

Onze visie

Met hart voor de samenleving van Provincie Limburg zetten wij de kwaliteiten van onze trainees in om Limburg sterker te maken. Door de verscheidenheid aan organisaties uit de Provincie Limburg, die aangesloten zijn bij ons traineeship, ontdekt jong talent de verschillende kanten van het overheidsvak. Gemeenten, klein of groot, hebben talloze vraagstukken waarbij zij het talent van jonge enthousiaste medewerkers goed kunnen gebruiken. Een win-win situatie waarbij overheidsorganisaties profiteren van de frisse blik van jong talent én waarbij trainees de kans krijgen om toegevoegde waarde te leveren aan de Limburgse maatschappij. Wanneer onze talenten hun traineeship hebben afgerond hebben zij een solide basis voor een verdere carrière in de publieke sector. En jullie kunnen ze in dienst nemen!

Onze visie

Waarom partner worden van RichtingZuid

RichtingZuid is een hechte organisatie waarbij de deur altijd open staat. Onze cultuur is plat én het team is op ieder moment beschikbaar voor vragen. We vinden het belangrijk dat zowel trainees als partners zich gehoord voelen. Je zult ons daarnaast als collegiaal en ambitieus ervaren. We zijn continu bezig om de publieke sector van de Provincie te verbinden met de kwaliteiten van onze trainees. Zo zorgen we er samen voor dat we Limburg sterker maken.

Waarom partner worden van RichtingZuid

Hart voor Limburg

Onze provincie is divers én hecht. Limburg is een regio die voor vele interessante uitdagingen staat. Ons traineeship is nauw betrokken bij grote projecten zoals de ontwikkeling van de Buitenring Parkstad Limburg, de gebiedsontwikkeling rondom Ooijen-Wanssum of de reboot van Maastricht- Aachen Airport. Door zo veel mogelijk gemeenten uit onze provincie te verbinden met het traineeship, bundelen we onze krachten en zorgen we ervoor dat onze provincie toekomstgericht is en optimaal floreert.

Hart voor Limburg

Deelnemende organisaties

Ervaringen met het traineeship

Lees hoe onze trainees, hun traineeship ervaren:

Mirte van den Boogaard

Waterleiding Maatschappij Limburg maakt dagelijks drinkwater van uitstekende kwaliteit voor alle Limburgers. Zaken zoals de invoering van de Omgevingswet en klimaatverandering veranderen de omgeving waarin het drinkwater geproduceerd wordt, en moeten daarom ‘gemanaged’ worden. Als trainee omgevingsmanagement help ik hierbij, om zo te zorgen dat schoon kraanwater in Limburg vanzelfsprekend blijft. Een fantastische, veelzijdige opdracht waarbij ik zowel intern als extern aan de slag ga.

Mirte van den Boogaard - RichtingZuid
Rogier Corstiaensen

#Wonen in de metropool van Nederland, Limburg!

Samenwerken aan een toekomstbestendige woningmarkt, hoe tof is dat? Samen met mijn collega’s werk ik aan een duurzame en leefbaar Limburg. Waar ieder de ruimte krijgt om te wonen, werken en te recreëren. Mijn taak is het analyseren van de data en het ontdekken van trends om deze te integreren in de toekomstvisie van de woningmarkt.

Rogier Corstiaensen - RichtingZuid
Lianne Simons

De gemeente Heerlen besteedt veel aandacht aan buurtgericht werken. Veel bewoners binnen de gemeente Heerlen hebben de afgelopen jaren het initiatief genomen om een bijdrage te leveren aan de (fysieke en/of sociale) leefbaarheid in hun buurt. Hiervoor hebben ze gebruik gemaakt van verschillende subsidieregelingen, deze heb ik mogen evalueren. Het is ontzettend leuk en leerzaam om regelmatig contact te hebben met bewoners en medewerkers binnen de gemeente Heerlen om voor beiden de processen rondom bewonersinitiatieven te verbeteren!

Lianne Simons - RichtingZuid
Lana Moss

Als Provincie Limburg staan wij voor een inclusieve, open en participatieve samenleving.
In dit kader zetten wij ons, daar waar mogelijk, in om een bijdrage te leveren aan de bevordering van de integratie van nieuwe Limburgers. Als beleidsmedewerker integratie nieuwe Limburgers mag ik me iedere dag inzetten om deze ambitie waar te maken. De grootste opgaven waar ik me momenteel mee bezig houdt zijn het schrijven van integratiebeleid en het realiseren van extra asielopvangcapaciteit.

Ik ben hartstikke blij met dit dossier en leer elke dag bij. De vraagstukken waar ik me mee bezig houd kennen hoge prioriteit, liggen politiek gevoelig en hebben bovenal grote impact op het leven van duizenden vluchtelingen en statushouders.

Lana Moss - RichtingZuid
Bo Menten

Als projectadviseur bij de gemeente Maastricht houd ik mij bezig met de doorontwikkeling van het Frontenpark en alle beheerzaken die hierbij komen kijken. Hierbij kun je denken aan het toevoegen van functies, het vormgeven van deelgebieden en het schrijven van adviezen om het beheer te ondersteunen. Het bijzonder leuke aan mijn opdracht is de transformatie die ik elke dag zie plaatsvinden in de openbare ruimte.

Bo Menten - RichtingZuid
Stefan van Waarden

We leven in een interessante tijd waarin meerdere transities gaan plaatsvinden, waaronder de transitie naar een duurzamere en circulaire economie. Deze transitie gaat grote gevolgen hebben voor onze maatschappij, dus ook voor Limburg. De Provincie Limburg wil hard timmeren aan de weg naar een circulaire economie. Hoe de Provincie hier invulling aan gaat geven is de grote vraag. Op dit moment wordt daarom gewerkt aan het Beleidskader Circulaire Economie door een interdisciplinair team, waarvan ik onderdeel ben. Naast schrijven aan het beleidskader ga ik ook naar bijeenkomsten met andere provincies, voer ik gesprekken met koplopers en geef ik een kennissessie over de circulaire economie aan collega’s binnen de Provincie Limburg. Via deze weg geef ik invulling aan de transitie.

Stefan van Waarden - RichtingZuid
Rene Pijpers

Ik werk aan het samenstellen van een uitvoeringsagenda openbaar vervoer (Cluster Mobiliteit, Provincie Limburg) voor de komende collegeperiode met een doorkijk naar de toekomst. Wat gaan we als provincie doen op het gebied van openbaar vervoer, waarom en hoe? Het is interessant om bezig te zijn met een onderwerp waarvan je weet dat mensen er dagelijks mee van doen hebben.

Rene Pijpers - RichtingZuid
Twan Schmitz

“De inhouse avond gaf mij een goede indruk van de diversiteit in opdrachten en mogelijkheden die het traineeship biedt. Erg leuk was het om kennis te maken met de trainees die heel enthousiast en open vertelden over hun ervaringen, opgedaan tijdens het traineeship. Deze avond gaf voor mij de doorslag om te solliciteren!

Wat ik toekomstige trainees mee wil geven? RichtingZuid geeft je veel eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden in het traject dat je doorloopt. Dit geeft je de uitgelezen kans om zelf richting te geven aan je traineeship. Doe dingen die je leuk vindt en leer tegelijkertijd!”

Twan Schmitz - RichtingZuid

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over ons traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder! Je bereikt  ons via richtingzuid@prvlimburg.nl.

Zo vind je ons!

Bezoekadres
Limburglaan 10
6229 GA
Maastricht

Postadres
Postbus 5700
6202 MA
Maastricht

Vragen? Neem contact met ons op!

Ook jong talent nodig in jullie organisatie?

Kunnen jullie wel een frisse blik gebruiken binnen jullie gemeente? Meld jullie organisatie aan als partner van het traineeship van RichtingZuid. Door de laagdrempelige samenwerking met ons team kun je rekenen op de toegevoegde waarde van onze trainees!

Meld je aan als partner!