Inschrijven - RichtingZuid

RichtingZuid

Een informele, platte organisatie met hart voor Limburg, waar je op ieder moment terecht kunt met vragen, dat is hoe onze trainees en stakeholders RichtingZuid omschrijven. Maak kennis met de organisatie achter het traineeship.

Lees meer

Onze visie

Met hart voor de samenleving van Provincie Limburg zetten wij de kwaliteiten van onze trainees in om Limburg sterker te maken. Door de verscheidenheid aan organisaties uit de Provincie Limburg, die aangesloten zijn bij ons traineeship, ontdekt jong talent de verschillende kanten van het overheidsvak. Gemeenten, klein of groot, hebben talloze vraagstukken waarbij zij het talent van jonge enthousiaste medewerkers goed kunnen gebruiken. Een win-win situatie waarbij overheidsorganisaties profiteren van de frisse blik van jong talent én waarbij trainees de kans krijgen om toegevoegde waarde te leveren aan de Limburgse maatschappij. Wanneer onze talenten hun traineeship hebben afgerond hebben zij een solide basis voor een verdere carrière in de publieke sector. En jullie kunnen ze in dienst nemen!

Onze visie

Waarom partner worden van RichtingZuid

RichtingZuid is een hechte organisatie waarbij de deur altijd open staat. Onze cultuur is plat én het team is op ieder moment beschikbaar voor vragen. We vinden het belangrijk dat zowel trainees als partners zich gehoord voelen. Je zult ons daarnaast als collegiaal en ambitieus ervaren. We zijn continu bezig om de publieke sector van de Provincie te verbinden met de kwaliteiten van onze trainees. Zo zorgen we er samen voor dat we Limburg sterker maken.

Waarom partner worden van RichtingZuid

Hart voor Limburg

Onze provincie is divers én hecht. Limburg is een regio die voor vele interessante uitdagingen staat. Ons traineeship is nauw betrokken bij grote projecten zoals de ontwikkeling van de Buitenring Parkstad Limburg, de gebiedsontwikkeling rondom Ooijen-Wanssum of de reboot van Maastricht- Aachen Airport. Door zo veel mogelijk gemeenten uit onze provincie te verbinden met het traineeship, bundelen we onze krachten en zorgen we ervoor dat onze provincie toekomstgericht is en optimaal floreert.

Hart voor Limburg

Deelnemende organisaties

Ervaringen met het traineeship

Lees hoe onze trainees, hun traineeship ervaren:

Twan Schmitz

“De inhouse avond gaf mij een goede indruk van de diversiteit in opdrachten en mogelijkheden die het traineeship biedt. Erg leuk was het om kennis te maken met de trainees die heel enthousiast en open vertelden over hun ervaringen, opgedaan tijdens het traineeship. Deze avond gaf voor mij de doorslag om te solliciteren!

Wat ik toekomstige trainees mee wil geven? RichtingZuid geeft je veel eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden in het traject dat je doorloopt. Dit geeft je de uitgelezen kans om zelf richting te geven aan je traineeship. Doe dingen die je leuk vindt en leer tegelijkertijd!”

Twan Schmitz - RichtingZuid

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over ons traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder! Je bereikt  ons via richtingzuid@prvlimburg.nl.

Zo vind je ons!

Bezoekadres
Limburglaan 10
6229 GA
Maastricht

Postadres
Postbus 5700
6202 MA
Maastricht

Vragen? Neem contact met ons op!

Ook jong talent nodig in jullie organisatie?

Kunnen jullie wel een frisse blik gebruiken binnen jullie gemeente? Meld jullie organisatie aan als partner van het traineeship van RichtingZuid. Door de laagdrempelige samenwerking met ons team kun je rekenen op de toegevoegde waarde van onze trainees!

Meld je aan als partner!