Trainees die Limburg sterker maken

Onze trainees leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving van Limburg. Met frisse ideeën, energie en talent steken zij hun handen uit de mouwen in opdrachten aangeboden door organisaties uit onze provincie. Ons traineeship biedt jong talent de kans om zich optimaal te ontwikkelen, iets waar zowel het talent als onze partners de vruchten van plukken.

Ons unieke traineeship

Trainees van RichtingZuid doen ervaring op in het overheidsvak. Met behulp van een persoonlijk ontwikkelprogramma leren ze zichzelf echt kennen en maken zij flinke groei door. In twee jaar gaan trainees aan de slag bij verschillende organisaties. Als adviseur, beleidsmedewerker of projectleider leveren ze een toegevoegde waarde aan projecten waarbij onze partners een frisse en energieke wind kunnen gebruiken. Na afronding van het traineeship zijn ze in het bezit van een bak aan ervaring en hebben ze een solide basis gelegd voor een verdere carrière in de publieke sector. Misschien wel bij jullie organisatie?

Ons unieke traineeship

De opbouw van het programma

Drie verschillende opdrachten
Trainee bij RichtingZuid ben je voor twee jaar. Als trainee werk je aan drie verschillende opdrachten, van steeds acht maanden, bij minstens twee organisaties. Ons talent werkt aan vraagstukken op het gebied van onder andere veiligheid, economie, ruimtelijke ordening, juridische zaken, strategie, welzijn en natuur. Door deze diversiteit aan opdrachten zijn onze trainees van grote toegevoegde waarde voor de publieke sector van Limburg.

Groei en ontwikkeling
Een belangrijk onderdeel van het traineeship is het leer- en ontwikkelprogramma, afgestemd op de groei van persoonlijk leiderschap, kennis en vaardigheden. Maandelijks besteden trainees gemiddeld vier dagen aan trainingen, coaching, intervisie, werkbezoeken, excursies en workshops. Eigen initiatief wordt door ons zeer gewaardeerd; trainees zijn vrij om zelf activiteiten te organiseren passend bij de ontwikkeling die ze door willen maken. Ook samenwerking is erg belangrijk, onze trainees nemen deel aan minimaal één groepsopdracht die ze samen met andere trainees uitvoeren.

De opbouw van het programma

Waarom trainee worden bij RichtingZuid?

Tom Peters, trainee lichting 2017-2019 vertelt in bijgaand filmpje waarom hij voor RichtingZuid heeft gekozen en hoe zijn werkende leven als trainee tot nu toe bevalt!

Ook jong talent nodig in jullie organisatie?

Kunnen jullie wel een frisse blik gebruiken binnen jullie organisatie? Meld jullie organisatie aan als partner van het traineeship van RichtingZuid en maak kennis met jong talent dat wordt klaargestoomd voor een carrière in het overheidsvak.

Meld je aan als partner!