Inschrijven - RichtingZuid
Anne van Dun
17 september 2019 door Anne van Dun

Van stagiaire naar trainee binnen een week

Van stagiaire naar trainee binnen een week

Als allereerste trainee aan de slag bij Politie eenheid Limburg, hoe spannend is dat! In mijn hoofd had ik van te voren al bedacht hoe die opdracht er uit ging zien: racende politie auto’s, boeven vangen en vooral heel veel stoere politie agenten om mij heen. Na mijn eerste week kan ik zeggen dat die opdracht nogal ver weg lijkt, maar dat mijn opdracht en werkplek zeker niet minder spannend zijn.

 

Eerste minuten zijn altijd het spannendst. Je wilt een goede indruk achter laten, en weet niet wat er komen gaat. Toen ik binnenstapte bij mijn afdeling op het politie bureau (Conflict- en Crisis Beheersing, CCB) was ik onder de indruk van de bomen van kerels die rondliepen op mijn afdeling. Ik stelde me netjes voor aan iedereen, en ging koffie halen voor de afdeling. Helaas vergat ik de helft van mijn spiksplinternieuwe collega’s om hun koffiewens te vragen, en werd ik meteen geplaagd met het feit dat ‘stagiaires ook niet alles kunnen’. Dit liet ik mijzelf natuurlijk niet zeggen, en ik gaf tegengas waar ik zelf van schrok. Mijn collega’s echter moesten lachen, en vanaf dat moment was ik een mede CCB’er. Aan het einde van de dag werd er koffie voor mij gehaald en werd ik zelfs al voorzichtig trainee genoemd.

 

De volgende dagen lag er een compleet inwerk programma voor mij klaar, en mocht ik meekijken (en denken) op de meldkamer, allerlei verschillende besprekingen bijwonen en heb ik een heleboel nieuwe mensen leren kennen. Verder stromen er iedere dag nog nieuwe activiteiten binnen, aangezien al mijn collega’s me zoveel mogelijk willen laten zien en leren over het werk waar ze zo gepassioneerd over zijn: ‘Anne, wil je mee naar een belangrijke bespreking?’, ‘Anne, wil je mee naar onze teamdag?’, ‘Anne, wil je mee naar een schietoefening…?’.

 

Ik leerde ook dat politie agenten niet zonder reden doorstromen van straatwerk naar een afdeling zoals de CCB, maar dat ze heel erg veel dingen meemaken om de veiligheid van Nederland te bewaken. Er zit zoveel meer achter het beeld dat ik had van de politie, en mijn respect voor hen is binnen een week enorm gegroeid. Ook zag ik om mij heen een team dat, net als wij trainees, aan zichzelf werkt en elkaar ondersteunt. Vanaf minuut 1 was ik welkom en werd ik geaccepteerd binnen dit team, dat openstaat voor (zelf)ontwikkeling. Wat stagiaire was, is nu een volmondig trainee. Met energie ben ik aan mijn opdracht begonnen, en ik ben nieuwsgierig naar wat de komende maanden mij gaat brengen. Ik zit helemaal op mijn plek.

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!