RichtingZuid trekt de provincie door!

Bedrijfsbezoeken vanuit de organisatie

Naast je opdracht bij je opdrachtgever en het ontwikkelingsprogramma in de vorm van trainingen trek je als trainee ook de provincie door. Van iedere trainee wordt verwacht dat hij/zij een bedrijfsbezoek regelt bij een Limburgse instantie die op een bepaalde manier verbonden is met een overheidsorganisatie. Zelf heb ik twee bedrijfsbezoeken geregeld.
Het eerste bedrijfsbezoek was bij de penitentiaire inrichting (PI) in Sittard. Een boeiende organisatie die ook nauwe contacten heeft met de gemeente. Denk hierbij aan de afdeling burgerzaken van de gemeente waar de PI is gevestigd. Tijdens het bezoek mochten we een kijkje nemen binnen de muren van de PI en zagen wij welke faciliteiten de gevangen hebben. Daarnaast hebben we kennis opgedaan over hoe het proces verloopt van re-integreren in de maatschappij. Een boeiend bezoek waar we als trainees vele nieuwe inzichten hebben gekregen over hoe het er aan toe gaat in een PI en welke connecties zij hebben met de gemeente.

Bedrijfsbezoeken vanuit de organisatie

Zelf bedrijfsbezoeken organiseren

Naast de PI heb ik een bezoek georganiseerd naar de Kunradersteengroeve in Voerendaal. Een totaal andere instantie maar ook dit bedrijf heeft nauwe contacten met de provincie en de gemeente. Denk hierbij aan het aanvragen van de vergunningen rondom ontginning van de gronden aldaar. Tijdens deze procedure wordt gekeken of de gewenste activiteiten in strijd zijn met de flora en fauna Wet, archeologie of geluidshinder. Maar denk ook aan de afspraken rondom de transitie van de groeve naar natuurgebied als de groeve is uitgeput. Daarnaast maakt de Kunradersteengroeve deel uit van de coöperatie Oerland van Kalk dat een project is van IBA Parkstad. De gemeente en IBA Parkstad gaan samen met diverse aangesloten bedrijven werken aan de positionering van de recreatieve uitspanningen alsook het uitdragen van de landschappelijke aantrekkingskracht van het gebied Oerland van Kalk.
Als trainee kom je door deze bedrijfsbezoeken in aanraking met meerdere instanties in de Provincie Limburg die verbonden zijn aan publieke organisaties en maak je kennis met de organisatie erachter. Een mooie ervaring die je als trainee een bredere kijk geven op het werken in het publieke domein.

Zelf bedrijfsbezoeken organiseren

Word jij hier enthousiast van?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!