Stefan van Waarden
27 oktober 2020 door Stefan van Waarden

Meeloopdag Wijkagent

Meeloopdag Wijkagent

Toen ik kreeg te horen dat ik een opdracht bij de Politie mocht uitvoeren wist ik dat ik hier optimaal gebruik van moest maken. Je komt namelijk niet zo makkelijk in de keuken van deze organisatie. Voor mijn opdracht ben ik bezig met een projectevaluatie van een integraal project tegen een crimineel cluster. Heel interessant om zowel naar het samenwerkingsproces alsook de inhoud te kijken. Dat laatste is wel minimaal wegens de vertrouwelijkheid. Om een nog bredere blik van de werkzaamheden van de politie te krijgen zorg ik dat ik naast mijn opdracht ook enkele dagen kan meelopen. Zo heb ik geschoten bij het opleidingscentrum en ben ik een dienst meegegaan met het Flexteam waar ik aanwezig was bij de aanhouding en huiszoeking van een drugsdealer in Maastricht.

 

Laatst heb ik een dienst meegedraaid met Patrick, de wijkagent van Wyck. Een agent die vol passie en verbindende kwaliteiten zijn werk uitvoert. Mooi om te zien dat Patrick door een simpele zwaai en praatje  al verbinding  legt met de burger en zo een enorm netwerk creëert die samen met hem een oogje in het zeil houden. Gedurende de dienst zijn we bij mensen binnen geweest, hebben we een controle gedaan bij een koffiezaak en hebben we poolshoogte genomen van milieu gerelateerde overlast bij woonboten.  Het papierwerk werd uiteraard door Patrick zelf gedaan. Ik heb afgezwaaid. Weer een leuke en interessante dag bij de Politie. Op dit moment ben ik aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om na het traineeprogramma bij de Politie te werken, want het is toch een mooi beroep.

 

Ik ben blij dat het traineeprogramma mij tot nu toe hele mooie kansen biedt om te ontdekken wat ik echt leuk vind in het werk!

Wil jij Limburg sterker maken?

Kijk jij er naar uit om jezelf optimaal te ontwikkelen én met jouw inzet een bijdrage te leveren aan de Limburgse maatschappij? Word trainee bij RichtingZuid!

Solliciteer!