Blogs van trainees

Media en innovatie bij Media Valley

Geplaatst op: 20-07-2017 door Britt Schrijvers
Op vrijdag 9 juni waren we als trainees weer welkom voor een werkbezoek. Dit werkbezoek stond in het teken van communicatie en journalistiek. Wil je op de hoogte zijn van de nieuwste onderzoeken en technieken naar communicatie en journalistiek dan moet je even bij Media Valley in Sittard zijn geweest.

Media Valley is een samenwerking van de Maastricht Academy of Media, Design and Technology (Zuyd Hogeschool) en de Media Groep Limburg, ondersteund door de gemeente Sittard-Geleen en de Provincie Limburg. Samen experimenteren ze met nieuwe vormen van verhalende journalistiek, in beeld, geluid en ruimtelijke beleving. Ook zoomen ze in op Smart Citizenship en duurzame methoden om de verhalen van morgen vast te leggen.

Voor het werkbezoek van RichtingZuid aan Media Valley stond de relatie tussen media, journalistiek en politiek centraal. Na een toelichting van drie onderzoeken door studenten werd de rol van Media Valley toegelicht. Een afstudeerproject dat op veel enthousiasme van de trainees kon rekenen was het project waarbij drones gebruikt worden om verhalen beeldend over te brengen aan de burger. Het project had een levendige ethische discussie tot gevolg met name over privacy en veiligheid.

Vervolgens werd een van onze eigen casussen besproken, hoe kunnen nieuwe technieken en media helpen om in gesprek te gaan met de burger? Door middel van de strategische piramide werden de stappen doorlopen om tot innovatieve oplossingen te komen. Tot slot werd er een bezoek gebracht aan de redactie van de Limburger en konden een aantal trainees een virtual reality bril uitproberen.

Ben je zelf geïnteresseerd geraakt in nieuwe manieren om bijvoorbeeld in gesprek te gaan met burgers? Neem eens een kijkje op www.mediavalley.nl en neem contact op met Joos Philippens of Raoul Broers.
« Terug naar overzicht
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK